Џиповима по херцеговачком кршу

БИЛЕЋА – Четврта билећка „Џипијада“, зачињена и сунцем и кишом, протеклог викенда окупила је преко 80 екипа из Босне и Херцеговине и Црне Горе. Такмичари су одмјерили снаге на чак три стазе, а титулом коначног побједника окитио се Бранислав Даниловић из Котора.

Такмичари су показали шта умију на такозваној “брзој стази” у реону села Крњин камен, те на “специјал стази” у реону планине Видуша, а најспретнији међу њима био је управо Бранислав Даниловић. Он је на данашњем полигону, у реону Новакиње, изгубио трку за прво мјесто за само двије секунде, али је у укупном пласману био најбржи учесник овогодишње „Џипијаде“.

danilovic_mojahercegovina
Бранислав Даниловић

– Стаза је била одлична, презадовољан сам. Са мало грешака, ово је било фантастично – рекао је Данојловић о свом учешћу.

У категорији “брза стаза”, после Даниловића, најбржи су били: Милан Достинић из Гацка, Дражен Вукоје из Билеће, Владимир Грубачић, такође, из Билеће и Данко Крнојелац из Фоче.

На “специјал стази” четири мјеста иза Даниловића заузели су: Александар Милаковић из Котора, Игор Млађеновић из Зворника, Милош Вуковић из Подгорице и Милан Денда из Билеће.

На данашњем полигону, од Даниловића је за двије секунде био бржи Мишо Миљанић из Требиња који је и претходних година на билећкој „Џипијади“ био међу прва три мјеста.

miso_miljanic_mojahercegovina
Мишо Миљанић

– Утисци су одлични, одлична стаза, фино дружење, фино све. Пресудне за побједу су добре гуме, добро ауто и добар возач – казао је Миљанић.

Ипак, Миљанић није успио да се пласира међу три најбоља учесника “Џипијаде”, па је друго мјесто у укупном пласману припало Александру Милаковићу, а треће Дражену Вукоју.

 

Организатор Александар Дангубић, испред Планинарског друштва „Горштак“, истиче да је задовољан тиме што је свака нова „Џипијада“ све боља. Према његовим ријечима, стазе су трасиране недељу дана пред само такмичење, како се не би догодило да учесници вјежбају на њима раније, а киша која је падала током седмице терен је, каже, учинила тежим.

aco_dangubic_mojahercegovina
Александар Дангубић

– Стаза у реону планине Видуша, у нормалним условима, кад је земљиште средње натопљено, пробно се може прећи за минут. Међутим, јуче је ту био прави хаос, киша је натопила земљу, тако да је, од свих пријављених учесника, свега пет, шест возила покушало да га прође, а успјела су само три. Што се тиче првог полигона, у реону Крњиног камена, ту су сви могли да опробају своју срећу, јер он није био нити тежак, нити лаган, па су га сва возила савладала – казао је Дангубић.

Данашњи полигон, додаје он, био је благо упрошћен како би сва возила могла релативно лако да га прођу.

– Све у свему, џипијада је испунила очекивања – истакао је Дангубић.

 

Следеће године Билећа домаћин такмичења у организацији „Оф роуд“ савеза БиХ

 

Будући да су екипе из Билеће, заједно са екипама из Требиња и Гацка, током цијеле године успјешно возиле међународне утрке на подручју БиХ, смијеши им се титула шампиона, али и организација међународног такмичења у Билећи.

dzipijada6-1024x683

– На свим тим тркама смо направили толико добар резултат да чекамо само скупштину у децембру гдје ће бити проглашени појединачни и клупски шампиони. Бићемо у самом врху табеле и Офф роад савез имаће шампиона из нашег краја. Осим тога, стекли смо све услове да идуће године будемо домаћини једне од званичних међународних утрка Офф роад савеза БиХ – открио је Дангубић.

За прва три мјеста у укупном пласману додијељени су пехари, док су најбољи у осталим категоријама добили медаље. Осим тога, организатори су овом приликом додијелили и посебне дипломе, као и захвалнице за помоћ у организацији ове манифестације.

 

 

Извор Моја Херцеговина (Јелена Денда Борјан)

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter