Спортска дворана у Билећи зваће се по Тијани Бошковић

Билећа није заборавила најбољу одбојкашицу на свету.

Одбојкашице Србије на Светском првенству у Јапану освојиле су историјску златну медаљу, а за најбољу играчицу шампионата проглашена је Тијана Бошковић. Девојка из Билеће је била „ноћна мора“ за ривалке, готово да нема меча на коме је бележила мање од 20 поена, па је награда сасвим заслужено завршила у њеним рукама.

Тијани је, међутим, ново признање стигло од челника Скупштине општине Билећа, одакле је Бошковићева родом. Наиме, дворана у овом граду ће носити име по нашој најбољој одбојкашици, пренели су медији из Републике Српске!

Предлог да се дворана у Билећи назове по Тијану Бошковић дошао је од начелника општине Миљана Алексића, који је навео да је коректор репрезентације Србије најбољи амбасадор овог града. Његова идеја је једногласно прихваћена, пошто су сви одборници гласали за предлог.

Да подсетимо, Тијана Бошковић је са репрезентацијом Србије освојила светско и европско злато, као и олимпијско сребро, а прилику да комплетира најсјајнија одличја са највећих такмичења имаће за две године, када су на програму Олимпијске игре у Токију.

 

Извор: Блиц

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*