Иван Самарџић – најбољи билећки ђак

Иван Самарџић, билећка будућност
Иван је победник и освајач медаља на такмичењима из математике, физике, енглеског, историје и информатике. Завршио нижу музичку школу, учио школу цртања и сликања, победник ликовног конкурса за Дан РС, учествовао на изложбама у Котору, Билећи, Гацку, Требињу, освајач сребреног пера за ћирилични краснопис…

Иван Самарџић изабран је за ученика генерације СШЦ „Голуб Куреш“ у Билећи. Иван је током средњошколског школовања остварио бројне успјехе на пољима наставних и ваннаставних активности.

На школским такмичењима из математике, физике, енглеског, историје,и информатике освајао је увијек прва мјеста, као и прва мјеста на регионалним такмичењима из физике од другог до четвртог разреда и из енглеског у трећем разреду.

На републичком такмичењу из физике освојио је једном четврто, а једном треће мјесто, а остварио је запажен успјех и на регионалним такмичењима из математике и информатике и републичком такмичењу из енглеског.

– Није тешко било постићи све успјехе, уз помоћ професора, сопствени ради и залагање, све се може постићи, рекао је Иван.

Похађао је и школу „Кембриџ“ цртања и сликања, и завршио нижу музичку школу у Требињу.Стекао је и међународно признати сертификат из Енглеског језика.

Најзначајније резултате Иван је остварио на ликовним конкурсима републичког нивоа: Прво мјесто на конкурсу поводом обиљежавања 160. годишњице Николе Тесле, „Сребрно перо“ ( друго мјесто) за ћирилични краснопис, два пута узастопно прво мјесто на ликовном конкурсу поводом обиљежавања Дана Републике Српске, један од три првонаграђена ликовна рада  на конкурсу на тему „Зашто је култура мени важна“, и бројне друге.

На питање, шта планира после средње школе, Иван је рекао да је више избора у оптицају, али да још дефинитивно није одлучио шта ће студирати.

Учествовао је и на колективним изложбама у Котору, Билећи, Гацку, Требињу , на двије колективне изложбе поводом Дана Републике…

 

Дејана Алексић

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*