Ивана Табаковић освојила врх који је умало кошато живота

Ивана Табаковић наставља да осваја врхове

 БИЛЕЋА – Млада планинарка из Билеће Ивана Табаковић, која је 17. јануара пала с гребена у провалију на херцеговачко-црногорском планинском масиву Орјен, вратила се омиљеном спорту, који ју је поново одвео на мјесто гдје је доживјела несрећу.

„Никада нисам ни помислила да се одрекнем планинарења, а када сам се након пада недавно поново попела на Орјен – изгледао ми је љепши него икада, као да први пут видим све његове врхове и љепоте“, каже Ивана, која се десет мјесеци након пада осјећа изванредно.

Након пада са гребена у 200 метара дубоку провалију, Ивану су од сигурног смрзавања спасили њени другови планинари из „Вучјег зуба“ из Требиња, чији је дугогодишњи члан, али се она ни пада ни времена у коме се опорављала не сјећа.

Ивана Табаковић
Ивана Табаковић

Каже да јој данас изгледа нестварно када чита све те чланке које су медији тада писали, како су је њени другови цијеле ноћи гријали тијелима, како је акција спасавања трајала пуних 15 часова, да би се лијечење наставило у црногорским болницама Мељине и Рисан, затим у Требињу, па у Бањалуци.

„Велику подршку у опоравку сам имала и од породице и од пријатеља, од мојих другова из ‘Вучјег зуба’, али и људи широм свијета који су ми слали поруке и телефоном и на Фацебоок, па сам се просто и сама зачудила колико тога има, мада сам многе од њих прочитала тек након оног првог опоравка“, присјећа се Ивана.

Каже да су јој велику снагу дали и малишани билећког дјечјег вртића, у којем ради и којима усађује љубав према планини, учећи их да буду јаки, храбри и издржљиви, а томе ју је, додаје, научила управо планина, на којој је 17. јануара преживјела само још једно животно искушење

 

 

Извор: Независне новине

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter