Тијана у Билећу доноси олимпијско сребро

Историјска прва медаља за српске одбојкашице на Олимпијским играма!

Наше феноменалне девојке на крају су се окитиле сребрним одличјем након пораза од одбојкашица Кине које су финални меч одиграле скоро без грешке. Нападале су из све снаге, освајале неке невероватне поене, а против оваквог противника се није могло више.

Нема се шта замерити нашим сребрним девојкама које су дале све од себе да узму оно најсјајније одличје.

Такође, нема се за чим ни жалити када на једном турниру прикажете овако сјајну игру и притом елиминишете европске и светске првакиње и својој земљи донесете прву медаљу у овој конкуренцији.

Србија је маестрално одиграла први сет и добила 25:19, али су после тога Кинескиње приказале игру из полуфинала и четвртфинала када су елиминисале Бразил и Холандију и свеле број грешка на минимум, а мало је недостајало да о победнику одлучује и пети сет. Искусније одбојкашице освајају злато…

СРБИЈА – КИНА 1:3 (25:19, 17:25. 22:25, 23:25)

Уколико посматрамо изразе лица наших девојака у моментима када су Кинескиње предвођене Сињуе Јуан и Жу Тинг правиле „кључну разлику“ могло би се закључити да је код наших одбојкашица постојао мали „грч“ и страх од улога у овом мечу.

tijana

У појединим тренуцима биле су стегнуте, недовољно храбре, а селектор Зоран Терзић је више пута на тајм-ауту понављао да је важно само да се опусте и играју своју игру.

Није успео да их убеди у то…

Само у првом сету у ком су Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић „тукле“ без размишљања по кинеским блоковима из све снаге могла је да се види та опуштеност на лицима, али већ у другом сету када је Кина по први пут направила осетну разлику и доминирала – није било лека.

Из грешке се ишло у грешку, а мудре Кинескиње су то и те како користиле.

ПОЕНИ

Буша 1, Бракочевић, Живковић, Малешевић 9, Михајловић 9, Огњеновић 1, Вељковић 2, Стевановић 4, Рашић 10, Бошковић 21, Николић, Поповић.

Стизале су сваки наш смеч, имале и много среће мора се признати, а као да су те немогуће ситуације из којих су се извлачиле значиле и „увлачење“ нашим девојкама у главу. Деловале су непобедиво.

У четвртом сету виђена је права „егал борба“, није било веће разлике од три поена, али опет су Кинескиње у кључним моментима освајале поене који добијају сет. На 23:23 имали смо сервис, али у тренутку деконцентрације Милена Рашић је лопту послала дубоко у аут, а ни пријем није био концентрисан, па су Кинескиње без борбе освојиле последња два поена која су значила крај меча.

Ово је седма освојена медаља за Србију на Олимпијским играма и прва у историји у одбојци за жене, тако да Бианка, Јована, Бојана, Тијана М., Бранкице, Мајо, Стефана, Јелена, Јована, Милена, Силвија, Тијана Б. и, наравно, селекторе Зоране – ХВАЛА ДО НЕБА!

Извор: Мондо

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter