Изборна скупштина Билећана: Помагали смо а помагаћемо још више

Скупштина Завичајног клуба Билећана

Билећани који живе и раде у Србији данас су окупили у Клубу инжењера и техичара у Београду и одржали изборну скупштину Завичајног клуба.

На Скупштини је изабрано ново руководство, Управни и Надзорни одбор завичајног удружења Билећана у Србији.

За председника Скупштине Завичајног клуба изабран је Слободан Вујовић а за председника Управног одбора Миодраг Дунђеровић.

Подносећи извештај о раду Клуба у протеклих годину дана Дунђеровић је подсетио шта је све урађено до сада.

Завичајни клуб је формиран пре само четири године, а кренуло се, што би се рекло, с улице, из кафане, док данас удружење ради у опремљеним просторијама у центру Београда. Организована су четири Билећка сијела у Београду, постављене спомен плоче Младену Секуловићу и ФК „Херцеговцу“ у Билећи, а већ другу годину Билећани у Београду прослављају и своју славу –  Пренос моштију Светог Саве (19.маја), рекао је Дунђеровић.

Клуб је организовао и учествовао у више хуманитарних акција: донације за подизање храма на Вучијем Долу, скупљање помоћи угроженим од поплава, помоћ за лечење мале Сандре Сворцан и Марка Екмечића, помоћ у градњи храма у Пребиловцима, помоћ у подизању споменика борцима РС на Баљцима, планинарском друштву „Коритник“, као и најпознатијем билећком маратонцу Љубу Тркљи.

Клуб је посредовао у акцијама Туристичке организације Билеће која се однедавно појављује на туристичким манифестацијама у Београду. Штанд Билећана на београдском сајму посетиле су хиљаде грађана Београда и Србије.

Иако су констатовали да су радили добро Билећани не желе да се на овоме зауставе. За наредни период планирају још више акција. Осим славе, сијела, донаторских вечери и прикупљања помоћи, у просторијама Клуба, чувеној Билећкој амбасади у Београду, планирају се изложбе билећких сликара, књижевне вечери и научно-историјске трибине.

Предвиђено је да се у Билећи подигну спомен обележја или бисте чувеним Билећанима, Младену Секуловићу, Мому Капору, Радославу Братићу, Меши Селимовићу и другима.

Завичајни клуб Билећана сваке године награђује три најбоља ученика новчаним наградама. Од ове године уз новац поклањаће се и рачунар.

Скупштина је прихватила предлог да се повећају награде за најбоље ученике а на самој седници су се јавили и донатори који ће обезбедити средства за ове намене.

Поклони ће бити уручени у јуну у време одржавање манифестације „Дани билећких производа и стваралаштва“.

 

Извор: Билећа.рс

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter