Седми Липа фест: Дивље јагоде, Освајачи и Алиса стижу у Билећу

На љетњем фестивалу у Билећи, осим рок концерата, организују се дјечије приредбе, семинари, конкурс за младе таленте који ће наступати као предгрупе.- Посебна повеља Завичајном удружењу Билећана у Србији за афирмисање и промоцију билећке културе

Седми „Липа фест“  одржава се традиционално и овог љета у Билећи. Ове године на музичком фестивалу очекују се наступи „Дивљих јагода“, „Освајача“ и „Алисе“ а ко ће пред билећком публиком наступати као предгрупе одлучиће резултати конкурса за младе таленте.

„Липа фест“ одржаће се на локалитету некадашњег музеја 10. 11. и 12. августа. Конкурс за наступ младих музичких талената расписан је и траје до 1. августа.

Последње вечери фестивала, како најављују организатори, Завичајном удружењу Билећана у Србији, биће уручена посебна повеља за афирмисање и промоцију билећке културе.

Организатори фестивала су Културни центар, општина Билећа и локална туристичка организација.

Ове године, осим концерта познатих рок група из региона, планирано је одржавање и других садржаја.

Организоваће се семинар на тему „Породица – основни темељ здравог друштва“ као и дјечију приредбу „Само нам је љубав потребна“. Конкурс за младе музичаре већ је расписан.

 

Организатори су се побринули  да доведу стручне предаваче за семинаре, да би се указало на праве вриједности породице у друштву које је деградирано у савременом времену али и да би се још једном указало на лошу демографску слику у Херцеговини.

 

Извор: Билећа.рс – Дејана Алексић

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter