Библиотека „Владимир Гаћиновић“ у Билећи домаћин најмлађим књигољупцима

Библиотека „Владимир Гаћиновић“  у Билећи ових дана је угостила најмлађе љубитеље књига, малишане из дјечијег вртића „Будућност“, који су заједно са својим васпитачицама посјетили ову установу, те пар дана уживали у магичном и за њих још неоткривеном свијету књига.

Билећки малишани провели су четири дана у просторијама библиотеке, а ова акција обухватила је све узрасне групе, од најмлађе до најстарије, предшколске. Запослени у библиотеци кажу да носе само лијепе утиске са овог дружења са најмлађим читаоцима библиотеке. На овај начин представили им библиотеку и њихов рад, а потрудили се да их на што бољи начин упуте да се посвете књигама, и правим вриједностима којих је данас јако мало, на шта су посебно ставили акценат.

„У посјети су нам биле све четири узрасне групе,  и свакој смо читали приче примерене њиховом узрасту. Било је ту и прича о здравој храни, пријатељству, лијепом понашању, а дјеца су то помно пратила, чак и учествовала дајући своје мишљење и коментаре – каже Ирена  Дунђер, в.д.директора, библиотеке „Владимир Гаћиновић“.

Ирена напомиње да је циљ да се код најмлађих стекне навика читања књига коју данас, нажалост, све мање имају основци и средњошколци.

„Дјеца данас пребрзо одрастају, долазе у сусрет са технологијом, и некада забораве да треба да буду дјеца, да уживају у своме дјетињству, и стекну у раној младости  вјерног пријатеља-књигу“.

Дјеца су помно пратила оно што им библиотекари говоре, и трудила се да све упију, обећавши да ће са својим родитељима долазити у библиотеку, да би позајмили књиге, те одгонетнули који жанр им се највише свиђа.

У библиотеци су  рекли  да од наредне године планирају да упишу најмлађе бесплатно, а надају се и да ће се наставити дружења са дјецом, истичући да су дјеца будућност, те да ће они  увијек бити на располагању током њиховог образовања.

 

Извор: Билећа.рс

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*