Побједница музичког такмичењa“Први тон“ Николина Ковачевић-„Мисија је бранити и сачувати културно наслеђе“

На недавно одржаном музичком такмичењу „Први тон“ прво мјесто у категорији соло извођења припало је Николини Ковачевић.Николина нам је учинила част изводећи „Востани Сербијо“ на недавно одржаном билећком сијелу, а њена љубав према Херцеговини не доводи се у питање, с обзиром да њена мајка долази из села недалеко од Билеће.

На овом престижном такмичењу учествовало је 12 соло извођача и 4 пјевачке групе.Николина се публици представила пјесмом Многу мерак имам, те добила заслужене овације.

Николини је ово такмичење од посебног значаја управо због тога што се од седме године бави извођењем традиционалне музике, тако да је ова награда још једна потврда њеног дугогодишњег рада.

Оно на шта је Николина поносна, јесте да су ово такмичење подржале водеће институције наше земље, те се нада да ће јој ово такмичење отворити пут који ће је водити ка ауторском раду.

Николина Ковачевић је рођена у Београду, након ниже музичке школе уписала је Музичкугимназију „Јосип Славенски“, а потом факултет Музичке уметности у Београду-одсјек дириговање.У својој досадашњој каријери наступала је са звучним именима наше музичке сцене:Сања Илић и „Балканика“, Драгољуб Ђуричић, Мишко Плави, Васил Хаџиманов.

Већ годинама Николина се радо одазива на многе културне манифестације, а како сама воли да каже, мисија је бранити, заштитити и очувати културно наслеђе наше земље.

Фото:Жељка Димић

Дајана Алексић

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*