Уручена помоћ за Марка Вучковића

Завичајни клуб Билећана у Србији спровео је још једну хуманитарну акцију. Овај пут, за нашег суграђанина Марка Вучковића сакупили су 1.365 евра.
Са Марковом супругом Слађаном синоћ је разговарао члан овог Завичајног клуба Вук Ковачевић који јој је и уручио новац.
Слађана Вучковић упутила је захвалност свим људима великог срца који су учествовали у овој и другим акцијама за прикупљање потребих средстава за Маркову операцију.
У разговору са нама и Вуком Ковачевићем истакла је да са нестрпљењем чекају позив за нови одлазак у Бјелорусију и потребну трансплатацију. Свјесни су, каже да их и након те операције чека велика борба, али да вјерују да ће њихова највећа жеља бити испуњена.
„Марко увијек каже да је година коју смо испратили многима била ружна и да желе да је забораве, али да њему није, јер му је испунила највећу жељу, а то је могућност трансплатације и одлазак на први преглед. Ми желимо да се свим добрим људима у овој Новој години испуне све жеље“, каже Слађана Вучковић.
Завичајни клуб Билећана у Србији још једном је показао да је уз своју Билећу када је то најпотребније.
„Овај клуб, са сједиштем у Београду, прије свега има за циљ да окупи и повеже све наше земљаке који се налазе у матици Србији, да их упути једне на друге, али и да укаже на значај комуникације и сарадње са завичајем. Ово удружење са поносом истиче да је неполитичка и непрофитабилна организација, а један од основних постулата јесте упрво хуманитрни ангажман.
Билећани у Београду иницирали су више акција хуманитарног карактера, или су узели учешћа у истим: од прикупљања новчаних средстава за обнову саборне цркве Светог Саве, учешћа у изградњи значајних објеката и споменика, преко подјеле пакета хуманитарне помоћи за социјално угрожене, па до помоћи приликом лијечења.„Клуб се труди да прати актуелно стање у нашем граду и да има слуха за овакве и сличне акције и да помогне у складу са својим могућностима. Некада може дјеловати промотерски, комерцијално, али заиста је важно да промовишемо позитивна дјела и да подстакнемо људе око нас.

Можемо слободно рећи да смо поносни на свој град, на своју Херцеговину, јер показује да воли своје, да чува своје, а сваки појединац да носи у себи оно исконско људско, а то је саосјећање. Нарочито нам је драго што у Марковој породици видимо снагу и оптимизам у овој борби. Вјерујемо да ћемо заједно славити Марково оздрављење“, каже Ковачевић. 

Извор: Радио Билећа

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*