Успјех билећких гимназијалаца на регионалном такмичењу из физике

Регионално такмичење из физике ове године одржано је у требињској Гимназији „Јован Дучић“. На такмичењу су учествовали ученици из Билеће, Требиња, Љубиња, Гацка и Невесиња.

И ове године, као и претходних , билећки гимназијалци су наставили да нижу успјехе на пољу физике, вративши се у Билећу са три дипломе и три похвале.

У категорији четвртих разреда, најбољи је био Иван Самарџић, који је освојио прво мјесто, док је треће мјесто заузела Дајана Алексић. Даница Делић, освојила је друго мјесто у категорији других разреда, док су се Димитрије Самарџић, Јована Делић и Душанка Бјелетић вратили са похвалама.

Ово је само још један показатељ рада билећке Гимназије, која на свим пољима остварује значајне резултате, захваљујући заједничком залагању ученика и професора.

Судићи по ријечима ученика задаци нису били нимало лаки, али како кажу, успјели су да се изборе и постигну резултате захваљујући и раду са професорицом Миром Салатић која их је припремала за такмичење.

Љубав према математици и физици, датира још од основне школе, а знање се сваким даном све више надограђује у Гимназији. Иако су данас ријетки они који издвајају физику и математику и имају жељу да се даље баве њима, ученици кажу да упркос томе што немају учионице са паметним таблама, компјутерима, и осталом опремом коју посједују ђаци из других општина, млади Билећани успјевају да се снађу и посвете овим наукама.

Доказ за то је и такмичење из математике, на коме су прва пјеста, и у првом и другом разреду припала билећким ученицама, Јулији Куреш и Јовани Делић, а друго мјесто Луки Папићу.

Ученици истичу да ће ове науке бити оно чиме ће се они вјероватно бавити и после Гимназије, те да се надају да ће неке будуће генерације моћи да развијају свој таленат у бољим условима, и да ће низати значајне резултате за Гимназију „Голуб Куреш“, као што већ годинама ученици ове школе броје награде на републичким и регионалним такмичењима.

 

Извор: Билећа.рс

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*