У Билећу долазим са златом

Тијана Бошковић
Играма у дресу Србије играмо и за Републику Српску и наш народ који у нама има своје представнике у Рију. Уколико освојимо медаљу, највећи део ћемо поклонити народу Републике Српске и надам се да ћемо заједно славити. Надам се да ћу у своју Херцеговину и Билећу доћи са златом – истакла је Бошковићева.

Против Русије смо одиграле одлично, поготово први сет када су оне освојиле само девет поена. Средином трећег сета имале смо малу кризу, међутим веровале смо у себе, изгарале за сваку лопту, па се на крају чинило да је било лакше од очекиваног, изјавила је за  Тијана Бошковић, одбојкашица Србије пореклом из Херцеговине.
Са пуно сампоуздања деветнаестогодишња девојка из Билеће играла је синоћ против пуно искуснијих Рускиња које није нико тако убедљиво поразио у последњих неколико година.
– Свесне смо чињенице да поседујемо квалитет, у тиму влада одлична атмосфера и то је био кључ победе. Победа против Русије није наша последња реч на овој Олимпијади – рекла је Тијана за Блиц..
Одбојкашице Србије у полуфиналу Олимпијских играра у Рију састају се против САД и са евентуалном победом осигураће медаљу.
У четвртфиналном сусрету против Русије српске одбојкашице су одиграле маестрално, а убојитим сервисима и смечевима је предњачила Тијана Бошковић која је једна од најмлађих у тиму Зорана Терзића.
Тијана истиче да Американке имају фантастичан тим који од почетка турнира игра одлично.
– Оне су до сада оправдале улоге главног фаворита за златну медаљу. То, наравно, не значи да их се бојимо и да се нећемо борити до последњег поена. Имамо огромну жељу и додатни мотив да победимо, јер смо сада на корак од медаље. У групи смо против њих поражене резултатом 3:1, међутим сада су ствари потпуно другачије и нама је после победе против Русије самопоуздање порасло до неба. То ће бити најважнији меч и оставићемо срце на терену како би победиле – истакла је Бошковићева.
У Републици Српској се наступи одбојкашица Србије прате са посебном пажњом због Бранкице Михајловић и Тијане Бошковић.
Бранкица је из Брчког, ја из Билеће, и заиста смо добиле велику подршку од навијача из Републике Српске, што сигурно пуно значи. Играма у дресу Србије играмо и за Републику Српску и наш народ који у нама има своје представнике у Рију. Уколико освојимо медаљу, највећи део ћемо поклонити народу Републике Српске и надам се да ћемо заједно славити. Надам се да ћу у своју Херцеговину и Билећу доћи са златом – истакла је Бошковићева.
У Рију одбојкашице нису имале пуно времена за одмор.
– Упознале смо Новака Ђоковића и све наше спортисте који су били овде. Једни другима пружамо подршку и радујемо се успесима. Српски спортисти су лоше почели такмичења, али верујем да можемо освојити доста медаља до краја Олимпијаде – закључила је Тијана Бошковић.

Раде Јокић / Блиц

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter