Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ новогодишњим пакетићима обрадовала малишане из удружења „Ведар осмијех“

Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ у Билећи данас је у својим просторијама организовала дружење с дјецом с потешкоћама у развоју из Удружења „Ведар осмијех“. Дружење је протекло на обострано задовољство дјеце и запослених у Народној библиотеци, уз малу закуску и новогодишње и божићне пјесмице. Овом приликом дјеци су уручени новогодишњи пакетићи, које је Библиотека припремила за њих. Ово је био први пут да су дјеца посјетила ову установу.

„Овим путем жељели смо да покажемо овој дивној дјеци да су они важни и вриједни као и сва дјеца овога града и да их овим скромним поклонима обрадујемо и покажемо да нису запостављени. Дјеца с потешкоћама у развоју могу правилном бригом заједнице, одгојем и образовањем у складу с њиховим могућностима, постати способни за равноправно судјеловање у свакодневним активностима.

Наше друштво није припремљено за дјецу с посебним потребама и, осим што је њиховим родитељима ионако тешко, околина то чини још тежим одбацивањем и занемаривањем те дјеце. Ми смо овим хтјели показати тој дјеци да мислимо на њих и да овим чином подстакнемо нашу заједницу да обрати више пажње на ову дјецу“, истакла је в.д. директора Народне библитоеке Ирена Дунђер.

Дјеца су се веома обрадовала овим малим знаком пажње од стране Народне библиотеке и топлим ријечима су се захвалили њеном особљу и честитали им наступајуће празнике.

Ова дјеца широког и чистог срца ганула су својом захвалношћу за овим скромним поклонима запослене у овој установи и в.д. директора Ирена Дунђер истиче да ће се трудити да у сљедећој години буде још сличних дружења са дјецом из овога удружења.

Библиотека је претходних дана организовала и радионице за дјецу основних школа „Свети Сава“ и „Петар II Петровић Његош“, под слоганом „Украсимо нашу Библиотеку“. Дјеца су овом приликом показала колико су креативна и маштовита. „Циљ радионица јесте да подстакнемо дјецу да виде да Библиотека није само мјесто гдје могу узети лектиру, него да ту има и много другог занимљивог штива и много других активности и да Библитоека постане мјесто на које ће радо долазити.

Уједно, ово је и један од начина да их мало удаљимо од телефона, рачунара и осталих електронских медија и подстакнемо међусобно дружење и комуникацију. Дјеца су запослене у Библиотеци заиста одушевила својим идејама, спремношћу за рад, позитивном енергијом и еланом.

 

Извор: Билећа.рс

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*