Билећани из Србије помажу свој завичај

Завичајни клуб Билећана из Србије и у овим тешким тренуцима када се цијели свијет бори против пандемије коронавируса и када су економије и најразвијенијих земаља свијета пољуљане, пронашао је начин да помогне своме завичају.

Клуб је органиозовао акцију прикупљања хуманитарних помоћи за најугроженије слојеве становништа у нашој општини.

Чланови Завичајног клуба Билећана обезбједили су средства за 110 пакета помоћи, 39 пакета за породице дјеце са потешкоћама у развоју, 61 пакет за пензионере и 10 за чланове Борачке организације.

„На основу списка социјално угрожених лица, у Билећи ће ових дана бити уручени хуманитарни пакети са основним животним намирницама за оне којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија. И поред разних препрека, ограничења кретања људи и роба, трансфера средстава, Завичајни клуб је пронашао начин како да, уочи васкршњих празника, достави и дистрибуира помоћ за Билећу“, каже Никола Тркља, члан Завичајног клуба Билећана из Србије.

За акцију су прикупљена средства, а код локалних трговинских ланаца обезбјеђене су основне животне намирнице. Спремност да помогну приликом испоруке и дистрибуције пакета на кућне адресе, осим општинеБилећа, Центра за социјални рад, Борачке организације, изразли су и чланови Омладинске организације „Језерине“.

„Клуб је за седам година постојања организовао и учестовао у више хуманитарних и добротворних акција. Сваки пут кад је било потребно помоћи Билећи или Херцеговини чланови Клуба организовали су акцију и помогли колико су могли.

Завичајни клуб Билећана, захваљујући несебичном ангажовању својих чланова, помаже својој Билећи. И то увек пуна срца“, каже Никола Тркља.

Завичајни клуб Билећана из Србије је непрофитна, доборовољна организацијакоја се искључиво финансира од чланарине и личних донација чланова.

Подсјећамо да је Клуб организовао донаторско вече за обнову храма Светог Саве у Билећи и на тај начин обезбједио значајна средства, а осим учешћа у хуманитарним акцијама помажемо и на друге начине.

Завичајни клуб сваке године награђује лаптоп рачунарима најбоље ђаке Билећке гимназије, а обезбеђује и новчане награде за најбоље студенте из Билеће на Универзитету у Београду.

Удружење помаже и штампање ђачког часописа „Житије“ који припремају ученици Основне школе „Свети Сава“ из Билеће.

Осим тога Клуб организује у Београду књижевне вечери и изложбе билећких и херцеговачких писаца и сликара.

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*