Помоћ Завичајног клуба уручена најугроженијим Билећанима

Драго нам је ако смо успели да уочи Васкрса унесемо у неки дом бар мало радости овим поклоном. Људско богатство се не мери тиме колико човек за живота може да стекне него колико тога може да подели са својим ближњима, пријатељима али и невољницима које и не познаје. Наше мало за некога може бити много

Чланови Завичајног клуба Билећана из Србије обезбједили су средства за 110 пакета помоћи, 39 пакета за породице дјеце са потешкоћама у развоју, 61 пакет за пензионере и 10 за чланове Борачке организације у Билећи.

На основу списка социјално угрожених лица уручени су хуманитарни пакети са основним животним намирницама за оне којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија. Пензионерима су на кућну адресу пакете доставили чланови Омладинске организације „Језерине“.

У име корисника Центра за социјални рад и дјеце са потешкоћама у развоју захвалност донаторима изразила је директорица Центра Бранка Радмиловић.

„Ову донацију обезбједили су људи који су давно напустили Билећу, али су увијек са нама и подрже све наше акције. Свака помоћ нам је добродошла, настојимо да у овој новонасталој ситуацији радимо на најбољи могући начин.

За све нас је ово велики изазов, али се трудимо да помоћ стигне до што више наших корисника“, каже директор Центра за социјални рад Бранка Радмиловић.

Корисници ове помоћи истичу да им је ова донација од посебног значаја зато што су је добили пред највећи хришћански празник и у вријеме када на све начине покушавају да се заштите од опасности које носи коронавирус.

„Свјесни смо у каквим су проблемима сви људи и у Београду и у Србији, и зато је ова донација за нас још и већа и важнија. Хвала им што су нас се сјетили и помогли нашим најугроженијим категоријама“, каже предсједник ратних- војних инвалида Борачке организације општине Билећа Жељко Ивковић.

Предсједник Удружења пензионера у Билећи Милан Вујовић истакао је да је ова помоћ билећким пензионерима веома значајна, јер је велики број чланова ове категорије у тешкој материјалној ситуацији.

Завичајни клуб који окупља Билећане и њихове пријатеље у Србији, осим очувања традиције, културе и обичаја свога краја, од свог постанка помаже и помагаће наш народ у Билећи и околини, поручују чланови Завичајног клуба и истичу да не треба сметнути са ума, да поред свих разлика међу нама, које су разумљиве и људске, на крају крајева, оно што остане иза нас и што се рачуна јесте хуманост и човјекољубље.

„Драго нам је ако смо успели да уочи Васкрса унесемо у неки дом бар делић радости овим поклоном. Никоме данас није ласно, али то није разлог да једни другима не помогнемо, онолико колико можемо. Људско богатство се не мери тиме колико човек за живота може да стекне него колико тога може да подели са својим ближњима, пријатељима али и невољницима које и не познаје.

Наше мало за некога може бити много. Боже здравља, живећемо и после ове пандмије, а проблеми неће отићи са вирусима. Надамо се да ће акције Завичајног клуба подстакнути и друге да помогну, на сваки начин, Билећу и Херцеговину“, каже Никола Тркља члан Завичајног клуба Билећана из Србије.

Жеље за добро здравље и срећан празник свим Билећанима у Србији послали су, не само корисници помоћи, него и сви учесници ове хуманитарне акције.

Извор: Радио Билећа

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*