Јана Дунђеровић најбоља на републичком ликовном конкурсу

БИЛЕЋА – Билећанка Јана Дунђеровић из Вртића “Будућност” освојила је прво мјесто на ликовном конкурсу на тему “Моја породица”, који организује Министарство породице, омладине и спорта РС. Јана је награђена са 1.000 КМ које јој је у Требињу уручила министарка Јасмина Давидовић.

Прву награду Јана је освојила са цртежом на којем је приказала своју породицу.

“Нацртала сам своју породицу. То су моји мајка тата и сека. Ја сам сама радила тај цртеж, није ми нико то помагао”, кратко је рекла Јана.

На конкурс о теми “Моја породица” стигло је 700 радова из 29 вртића из Републике Српске. Друго мјесто и награду од 750 КМ освојила је Ана Недић из Вртића “Мајка Југовић” из Добоја 750 КМ, а трећа награда и 500 КМ припала је Ањи Стјепановић из Вртића “Радост” из Братунца.

Дођелом ових награда данас је обиљежен 15. мај – Међународни дан породице, а за мјесто одржавања централне манифестације ове године је изабрано Требиње.

Давидовићева је истакла да је обиљежавање овог датума важно да би се подигла свијест у друштву о значају породице, те навела да је један од највећих проблема са којима се сусреће друштво пад наталитета.

Она је додала да надлежно Министарство подржава породицу посредством различитих финансијских помоћи, помаже три сигурне куће у Републици Српској, финансијски подржава удружења која се баве подршком породице, школе, вртиће, старачке домове, као и владине и невладине организације.

Давидовићева је данас обишла и породилишта у Требињу и Невесињу гдје је породиљама уручила поклон пакете.

У Културном центру на централној манифестацији изведен је богат музички програм у коме су учествовали ученици Музичке школе и дјеца из требињских вртића.

 

Извор: Моја Херцеговина

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter