Катарина Вујовић – Билећанка са просјеком 9,6 на Правном факултету у Београду

Да Билећа има успјешне младе људе и одличне студенте доказ је и Катарина Вујовић. Прије пар дана Катарина је дипломирала на Правном факултету у Београду, у року, са просјеком оцјена 9,6.

Катарина је у основној и средњој школи била одличан ученик, а дисциплина и  редовно праћење предавања, помогли су јој да буде један од најбољих студената на Правном факултету.

За четири године студирања, Катарина никада није пала испит, нити је поништила оцјену. Током студирања Катарина је имала стипендију Министарства просвјете у Србији, а у четвртој години, добила је и Доситејеву стипендију, за најбоље студенте у Републици Србији.

Катарина каже да јој је била част бити на предавањима водећих људи у свијету права у Србији, и да јој је посебно драго, што је остварила овакав успјех  на престижном факултету, какав је београдски.

На питање, да ли је било тешко прилагодити се, издвојити се од толико студената и бриљирати, Катарина је скромна. Каже, уз мало труда и добру организацију све је могуће постићи.

Њени планови за даље школовање и запослење, везани су за Београд, јер Катарина ускоро планира да упише и мастер студије из међународног права.

Билећким средњошколцима, који су заинтересовани за друштвене науке, Катарина препоручује Правни факултет у Београду, на коме је и она стекла знање, које ће јој бити водиља у будућности.

На крају, Катарина је истакла посебну захвалност својим родитељима, који су јој били велика подршка у сваком сегменту њеног школовања, и без којих њен успјех не би био онакав какав је данас.

 

Дајана Алексић

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*