Билећанима прво мјесто на такмичењу о минама

У просторијама Црвеног крста у Требињу одржано је регионално такмичење о проблему мина и минско-експлозивних средстава под слоганом „Мисли мине 2017“, на коме су учествовали ученици седмих разреда из шест основних школа са подручја источне Херцеговине.


Екипе су дошле из основних школа из Љубиња, Гацка, Берковића, Билеће, Невесиња и Требиња, а најспремнији су били ученици Основне школе „Петар ИИ Петровић Његош“ из Билеће, који су освојили прво мјесто.

Они ће представљати нашу регију на републичком такмичењу, које ће бити одржано сљедећег викенда у Палама.

„Поносни смо што смо освојили убједљиво прво мјесто. Идемо у Пале да побиједимо“, казала је Раденка Капор, инструктор побједничке екипе и наставник српског језика.

Друго мјесто на данашњем такмичењу освојила је екипа Основне школе „Свети Сава“ из Гацка, а треће мјесто Основна школа „Његош“ из Берковића.

Екипу су чинила три ученика
„Ово није класично тестирање ученика – како мина експлодира и од чега је направљена, већ се састоји од пет цјелина и то су углавном игре као што су рјешавање анаграма, слагалице, погрешно написаних реченица, а ту су и питања на која одговарају екипе“, рекао је Бранислав Арнаутовић, регионални секретар ЦК источна Херцеговина.

Три првопласиране екипе из Републике Српске и три из Федерације БиХ учествоваће на државном такмичењу БиХ, које ће се одржати на прољеће у организацији Црвеног крста БиХ.

Извор:TREBINJELIVE

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*