Најбољи херцеговачки ђаци код председника Скупштине Србије

Председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић угостио је данас децу из Херцеговине – Република Српска. У свом обраћању, Орлић је изразио задовољство што има прилику да поздрави ученике из Херцеговине који су, како је рекао, код своје куће.

– Овај Дом, као што знате, припада не само свим грађанима Републике Србије, он припада свакоме ко је део нашег народа, где год да живи. Добро нам дошли – поручио је Орлић.

Он је рекао да Народна скупштина представља историјски и културни споменик и сведочи о постајању и трајању наше државе и народа. Додао је и да Дом Народне скупштине представља место где се спроводи државна политика, која подразумева изградњу државног и националног самопоуздања кроз јасне резултате.

– Том политиком данас водимо рачуна и о нашој блискости, чувамо своју културу, језик, негујемо своје ћириличко писмо и бринемо о сваком човеку, а посебно нам је битно да ту бригу покажемо за припаднике српског народа, где год да они живе.

Додао је да држава води политику јачања Србије, која се огледа кроз отварање фабрика, градњу аутопутева и железница, али и кроз улагања у школе, универзитете, нове технолошке паркове и институте, клиничке центре.

– То је све ваше и оваква политика је усмерена и према вама. Ту и такву политику у Србији предводи председник Републике Србије Александар Вучић, спроводи је Народна скупштина, а реализује је Влада Србије – поручио је Орлић.

Председник Скупштине се захвалио организаторима и заменику председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Милимиру Вујадиновићу, који су омогућили деци боравак у Србији.

Орлић је послао поруку ученицима да искористе ове дане да упознају лепоте Србије и да осете њену љубав.

– Сви ми знамо да са љубављу коју ви имате за Србију мало шта на овом свету може да се пореди. Увек гледајте и ви шта можете да учините за своју Србију, а да знате у њу сте, као и сваки град у њој, свако место, а посебно у овај Дом, увек више него добродошли, јер ово је ваша кућа – закључио је Орлић.

Педесет најбољих ученика основниих школа из Херцеговине бораве у петодневној посети Србији захваљујући ангажовању Дејана Стошића из Смедерева,  бившег народног посланика, члана управе Завичајног клуба Билећана и великог добротвора који је организовао више хуманитарних акција помоћи Херцеговини, одакле су његови преци.

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*