Преминуо Борис Комненић

Глумац Борис Комненић преминуо је у 64. години после тешке болести. Био је првак драме у Народном позоришту, у Београду.

Глумац Борис Комненић рођен је у Пули, где је завршио основну школу и гимназију, а у Београду је завршио Факултет драмских уметности. Најпознатија улога му је била у ТВ серији „Бољи живот“, где је тумачио лик Саше Попадића.

Значајне улоге остварио је и у серијама „Вратиће се роде“,“Синђелићи“, „Сиви дом“, „Горе доле“, у филмовима Тајванска канаста, Мирис кише на Балкану, Бал на води, Случај Лазе Костића, Проклета је Америка.

Добитник је многих награда и признања за свој рад. Награда филмских сусрета у Нишу, Годишња нагрда Народног позоришта, Годишња награда БДП-а, Награда „Раша Плаовић“ за сезону 2009/2010 (за улогу Дезмонда Мортона у представи „Државни службеници) , Награда Града Београда за позоришно стваралаштво за 2011. годину.

Родио се, како сам каже случајно у Истри, коју је волео али је Херцеговину сматрао својим завичајем. Имао је обичај да каже кад је у Херцеговини да се осећа да је код куће. Сви његови преци, родбина су из Билеће.

Посебно је волео Мируше и долину Требишњице за коју је говорио да је најлепши предео Херцеговине који је заувек изгубљен.

Долазио је радо у Билећу где је проводио као младић летње ферије. Причао је како се купао у реци док није направљено језеро.

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*