Српска дочекала златне одбојкашице

Тијана на свечаном дочеку у Бањалуци
Председник Републике Српске Милорад Додик доделио шампионкама Европе Тијани Бошковић и Бранкици Михајловић по 20.000 марака

Одбојкашице из Српске које су наступајући за репрезентацију Србије освојиле златну медаљу на Европском првенству у Бакуу, Тијану Бошковић и Бранкицу Михајловић, стигле су у Бањалуку.

Дочек одбојкашица испред Палате

Златне српске одбојкашице дочекао је велики број дјеце, те одбојкаши и одбојкашице из Републике Српске.

Након фотографисања са присутнима, одбојкашице је примио предсједник Српске Милорад Додик у Палати Републике

Тијана и Бранкица код председника Додика

– Необично и велико задовољство што сам домаћин златним одбојкашицама Тијани и Бранкици и предсједницима Одбојкашким свезима Србије и Републике Српске, нагласио је Додик. Хвала и Јелени Благојевић која је изостала, а која је такође из Републике Српске.

Као предсједник Републике одлучио сам да одбојкашицама додијелим по 20.000 марака. Поносан сам што у репрезентацији Србије у разним спортовима учествују бројни спортисти из Српске. Желим им успјех у спортовима у клубовима и репрезентацији.

Хвала им што су уз бројне обавезе, нашле вријеме да дођу у Бањалуку. Постоји Иницијатива да се у закону уведе институт националних пензија за спортисте попут златних одбојкашица, поручио је Додик

Пријем код председника за шампионке Европе

Хвала што сте дошли да нас бодрите. Хвала предсједнику на издвојеном времену. Финансије нису разлог нашег доласка, желимо да пробудимо свијест за бављењем овим спортом, каже Бранкица Михајловић, одбојкашица.

Хвала предсједнику Додику на дивном дочеку. Ово је традиција. Били смо овдје и прошле године и надам се да ће оваквих повода за долазак бити још. Хвала читавој Срспкој на несебичној подршци, истакла је Тијана Бошковић.

Дочек на улицама Бањалуке

Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су се нашле у идеалном тиму Европског првенства, поријеклом су из Републике Српске.

Бошковићева је проглашена за најбољу одбојкашицу Европског првенства, а Михајловићева за најбољег примача.

Одбојкашице Србије побиједиле су у финалу Европског првенства репрезентацију Холандије резултатом 3:1.

 

Извор: РТРС

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*