Дан без аутомобила у Билећи

Ауто мото друштво Билећа, у сарадњи са полицијском станицом и Основном школом „Петар други Петровић Његош“, у оквиру „Европске седмице мобилности“,  оранизовало је акцију – „Дан без Аутомобила“.
Полиција је затворила саобраћај, а од 12 до 14 часова на улицама Билеће могли су се видјети малишани који су кредама „шарали“ по улици, те учествовали у разним такмичењима.

Основци су се такмичили у вожњи бицикла и ролера, а да овај дан буде интересантнији одржан је и квиз знања, гдје су малишани показали завидно знање из области саобраћаја.

Најбољим међу њима уручене су награде, у виду књига, школског прибора, и пакетића, које је донирала компанија „СВИСЛИОН-ТАКОВО“.Награде су уручили Мирко Папић, председник Скупштине АМД Билећа, и секретар друштва, Вера Алексић.

Ученике је спремала професорица техничког образовања Маја Ћоровић, а њени ученици су двије године за редом обезбједили пласман на републичко такмичење.

Вера Алексић, секретар АМД, изјавила је да је акција  „Дан без аутомобила“, протекла боље него што је планирано, честитавши ученицима који су остварили завидне резултате. Она је напоменула да се нада, да ће и наредних година АМД РС, организовати овакве акције, на радост малишана, али и грађана, те се захвалила компанији „Свислајон Таково“, што је обзeбједила награде.

 

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*