Уручене награде најбољим билећким студентима

У просторијама Завичајног клуба Билећана у Београду данас су уручене награде најбољим билећким студентима који студирају на Београдском Универзитету.

Награде најбољима, Душанки Бјелетић, Петру Војновићу и Драгану Ивковићу, уручили су предсједник Клуба Миодраг Дунђеровић и потпредсједник Борислав Кркелић.

Завичајни клуб Билећана у Србији на иницијативу Рада Вујовића покренуо је ову акцију прије четири године. Награде најбољим студентима додељиване су у оквиру Билећког сијела. Ове године због познате епидемиолошке ситуације Билећко сијело није одржано па су новчане награде у износу од 20.000 динара, уручене на Савиндан општинску славу Билеће .

На основу пристигле документације, једногласно је одлучено да награде добију: Душанка Бјелетић, са просјеком оцјена 9,93, студент друге године Ветеринарског факултета у Београду, Петар Војновић студент мастер студија на Рударско-геолошком факултету са просјеком оцјена 9,12 и Драган Ивковић студент мастер студија на Машинском факултету Универзитета у Београду са просјечном оцјеном 9,11.

Петру Војновићу ово је трећа година како добија поменуту награду, која му, како каже много значи.

„Бити међу најбољим студентима велика је част и мотивација за даљи рад. Желим да истакнем захвалност организаторима који су упркос актуелној ситуацији наставили да награђују најбоље студенте“, каже студент мастер студија Петар Војновић.

И Душанка Бјелетић истиче да је захвална Завичајном клубу Билећана у Београду, који им је додјелио ове награде.

– То за нас није само новчана награда већ признање и похвала за учење и рад на досадашњем путу школовања. Надам се да ће Клуб наставити ову традицију награђивања најбољих и да ће сваке наредне године бити још више успјешних студената из наше Билеће – каже Душанка Бјелетић.

Студент мастер студија Драган Ивковић поручује да је за успјех потребна велика мотивација, те да и ову награду сматра додатном инспирацијом.

– Ја бих поручио свим студентима и уопште ученицима, да не дозволе да их било ко демотивише и учини да помисле да они нешто не могу да ураде. Када сам ја завршавао средњу школу један професор одбио је да ме припрема за пријемни испит јер је сматрао да ја не могу уписати и завршити Машински факултет. Увијек га се сјетим када добијем неко овакво признање – каже Драган Ивковић.

Према ријечима Вука Ковачевића предсједника омладине Удружења Билећана, број студената из Билеће који студирају у Београду није велики.

– По традицији највећи број билећких студената одлази у Нови Сад и Бањалуку. Неки се опредијеле и за студирање у Источном Сарајеву, па по генерацији отприлике тек око пет шест студената из Билеће се опредијели за Београд. Међусобно се сви добро познају, друже, па су и само веома добро упућени ко је најбољи међу њима – каже Ковачевић.

Извор: Слободна Херцеговина

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*