Земљотрес погодио Херцеговину, највише штете у Љубињу

Херцеговину је синоћ послије 23.00 часа погодио снажан земљотрес, јачине 5,7 степени по Рихтеру, а највише материјалне штете на простору Републике Српске претрпило је Љубиње.

Начелник општине Љубиње Стево Драпић потврдио је за нашу телевизију да нема повријеђених особа, а према извјештајима федералних медија у Стоцу је преминула једна особа, док их је неколико потражило лијечничку помоћ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ће општини Љубиње бити упућено 500.000 КМ као вид хитне помоћи за санирање штете проузроковане земљотресом који је погодио Херцеговину.

– Јутрос сам разговарао са начелником општине Љубиње (Стевом Драпићем) који ми је пренио прве информације о штети коју је проузроковао земљотрес који је синоћ погодио Љубиње, али и цијелу Херцеговину – рекао је Додик, преноси РТРС.

Он је нагласио да је договорено и да дио грађевинске оперативе из Требиња и околних мјеста буде упућен у Љубиње.

Штаб за ванредне ситуације општине Билећа стављен је у приправност.

Цивилна заштита и ватрогасци-спасиоци су на терену како би утврдили евентуалну угроженост цивилног становништва.

„Сви грађани који имају оштећења на својим објектима поред пријаве на број телефона 121 обавезни су да предају и писани захтјев на писарници општине Билећа. У складу са поднесеним захтјевима за оштећења формирана је и стручна комисија која ће излазити на терен, саопштено је из Штаба.

Иако су грађани већином провели цијелу ноћ на ногама, најважније да нема повријеђених и жртава, истакао је Стеван Бекан, начелник штаба за ванредне ситуације града Требиње.

– Имали смо велики број позива грађана који су били узнемирени. И даље треба бити опрезан, јер током ноћи било је још мањих земљотреса – поручио је Бекан у нашем Јутарњем програму.

Он је додао да се наставља пратити ситуацију, и да је Штаб за ванредне ситуације спреман да помогне становништву.

– Када је у питању брана код Требиња, она може да издржи велике елементарне непогоде, и нема мјеста за паником, све је под контролом – закључио је Бекан.

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*