Ученици ОШ „Свети Сава“ из Билеће најбољи у Републици Српској

Билећки ученици најбољи у Републици Српској

 

Највећа радост за једног професора је успјех његовог ученика, а тек за једну школу. Годинама уназад свједоци смо великог успјеха ученика и професора Основне школе „Свети Сава“ из Билеће, што су по ко зна који пут поново потврдили.

На овогодишњем конкурсу поводом двадесетпетогодишњице Народне скупштине Републике Српске, у конкуренцији од 723 ликовна рада, освојили су прво мјесто. Поменути конкурс на тему „25 година Народне скупштине Републике Српске““ расписао је Републичко педагошки завод у сарадњи с Министарством просвјете и културе Републике Српске, те Народном скупштином Републике Српске.

nagradjeni-rad

Првонаграђене ученице (Милица Леро, Сара Јањушевић, Елена Табаковић и Дајана Самарџић) заједно са својим директором Основне школе „Свети Сава“ у Билећи, господином Миодрагом Парежанином и наставником ликовне културе Драгом Вучићем јуче су присуствовали свечаној церемонији и додјели признања у Народној скупштини у Бањој Луци. Ученице нису криле одушевљење, али ни ријечи хвале за свога наставника и директора, који су се потрудили да им обезбиједе долазак у Бања Луку по њихове заслужене награде. Њихов награђени рад осликава рођенданско славље уз поруку: “Да нам будућност цвјета, живјели на многаја љета.“

Награде је уручио предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић. У свом обраћању Чубриловић је истакао, како је јако важно што су учешће поводом јубилеја Народне скупштине узели и ученици и наставници, јер управо Народна скупштина представља заједнички дом који манифестује вољу свих грађана.

 

 

Извор: Слободна Херцеговина (Тијана Тркља)

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*