Билећани и Српска поносни на Тијану

Најбоља одвојкашица света Тијана Бошковић добила велико поштовање од родног града, који је спортској дворани дао њено име

Спортска дворана у Билећи носи име најбоље одбојкашице света и Европе Тијане Бошковић, која је присуствовала свечаном откривању табле са њеним именом.

Сама репрезентативка Србије и најбоља играчица планете каже да је велика част што ће њено име носити спортска дворана у Билећи, граду одакле је кренула да осваја светске одбојкашке врхове.

– Захвалила бих општини Билећа и идејним творцима свега овога. Оно што могу да обећам јесте да ћу, као и до сада, свој град и себе представљати у најбољем светлу и потрудити се да вас обрадујем новим успесима и медаљама – истакла је Бошковићева. 

Свечаном откривању плоче са именом Тијане Бошковић на спортској дворани присуствовао је и председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић.

Овај објекат заслужено носи име Тијане Бошковић. Њени суграђани су препознали њен карактер, који је остао исти откако је први пут ушла у спортску дворану у Билећи па до данас, када је најбоља одбојкашица света и Европе – рекао је Гајић.

Тијана Бошковић и Зоран Гајић у Билећи

Сјајној одбојкашици честитао је и бивши одбојкаш, репрезентативац Србије Жељко Танасковић.

– Неко тако млад, а већ је светско име. Оно што ме посебно радује је то што није заборављено одакле је кренула и што ће ова хала носити њено име. Верујем да ће управо Тијанино име анимирати велики број младих да се баве спортом, посебно одбојком – рекао је Танасковић, и најавио, испред Савеза школског спорта Србије, донацију спортске опреме за две школе.

Међу гостима који су увеличли свечаност у Билећи био је и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

– Младим људима из Републике Српске и широм света где живи српски народ не треба већи мотив од онога што је Тијана Бошковић урадила за свој град, за Српску, за нацију. Република Српска спортистима пружа колико може, а Тијана Бошковић заслужује много више од овога – нагласио је Чубриловић.

ДОЧЕК СУГРАЂАНА

Шампионку света поздравили су многобројни Билећани, који, захваљујући Тијани Бошковић, с посебним емоцијама прослављају сваки успех женске одбојкашке репрезентације Србије, актуелних владарки планете.

Скупштина општине Билећа једногласно је донела одлуку да најрепрезентативнији спортски објекат у Билећи понесе име по најбољој одбојкашици света Тијани Бошковић, која је прве спортске кораке направила у овој дворани.

Извор: Вечерње новости

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*