Билећки сајам: Дефиле питомаца, цицваријада, фолклор и концерти

Завичајни Клуб Билећана у Србији и ове године најбољим ученицима поклања три рачунара. Манифестација почиње свечаним дефилеом бивших питомца ШРОП а очекује се рекордан број учесника.

БИЛЕЋА –Традиционална манифестација Дани билећких производа и стваралаштва ове године биће одржана 16. и 17. јуна у спортској дворани у Билећи. Фестивал дјечијег фолклора и концерти музичких група су манифестације које ће ове године бити одржане по први пут, речено је на конференцији за новинаре.

Завичајни Клуб Билећана у Србији ће и ове године, пети пут заредом, на свечаном отварању манифестације доделити три лаптопа најбољим ученицима Средњошколског центра „Голуб Куреш“ у Билећи.

Према ријечима директора Туристичке организације Општине Билећа Николе Бајовића, званично отварање манифестације је 16. јуна, када ће бити дефиле питомаца ШРОП-а. Ове године очекује се да ће Билећу посјетити рекордан број њих, чак 700-800.

“У суботу 16.6. биће одржана туристичко-гастрономска манифестација Цицваријада. Умијеће учесника ће оцјењивати стручни жири састављен од професора и радника из агенције за сигурност хране БиХ. Очекујемо госте из Владе РС, из Туристичке организације  РС, ТО Требиње, ТО Врњачка Бања. У склопу сајма свим учесницима и посјетиоцима сајма, ако су заинтересовани за пословни разговор биће обезбијеђена  сала за састанак”, навео је Бајовић.

Члан организационог одбора манифестације Дани билећких производа и стваралаштва, Небојша Роган, рекао је да су организатори осјетили потребу да уведу измјене у културно-забавни програм манифестације, будући да су највише критика имали на рачун тог дијела свеукупне манифестације.

“Манифестација која је по први пут уведена ове године је Међународни фестивал дјечијег фолклора. Ту очекујемо око десет фолклорних друштава. Наш циљ је да ту буде 300 дјечице. Посљедња промјена су концерти које ће организовати Удружење Културни-центар Билећа. У суботу ће наступити Лукијан Ивановић са својим бендом, а у недјељу ће наступити Позитив бенд са Филипом Патом и Иваном Штрбац. Ја мислим да је то битна занимљивост, посебно за младе, јер смо у истраживањима о недостацима  манифестације дошли до закључка да се то рано заврши, па смо жељели са концертима да освјежимо, да има за свакога понешто”,  рекао је Небојша Роган

Директор Туристичке организације Општине Билећа Никола Бајовић рекао је да је до сада пријављено око 60 учесника сајма и замолио је све заинтересоване учеснике да своје пријаве предају најкасније до 11. јуна, будући да је оптималан број излагача 90.

 

Извор: Моја Херцеговина –  (М.Копривица)

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*