Душанка Бјелетић ђак генерације

Душанка, најбоља билећка ученица

Петнаест матураната СШЦ„Голуб Куреш“ са одличним успјехом и примјерним владањем завршило је средњошколско образовање. За ученика генерације проглашена је Душанка Бјелетић.

Прије четири године, након завршеног основног образовања Душанка се окитила титулом најбољег ученика у ОШ „Петар II Петровић Његош“. Наставила је низати само петице и једина у генерацији добила „Вукову диплому“.

„Вукову диплому и титулу ђака генерације гледам као награду за мој труд и залагање. Почаствована сам што сам добила ово признање“, каже Душанка Бјелетић која планира да упише Ветеринарски факултет у Београду.

Током школовања највише је вољела учити природне науке, посебно хемију и биологију па ће јој, како каже, добро знање и љубав према овом градиву користити у будућности. Она истиче да је за постизање добрих резултата најважнија организација.

„Некада сам учила више, некада мање, али редовно. Нисам прескакала градиво и увијек ми је остајало довољно времена за дружење, читање и ваннаставне активности.“, каже Душанка.

Душанка је исказала наду да ће се у будућности бавити ветерином, јер је то занимање о ком је маштала још као дјевојчица.

„Најуспјешнији и најсрећнији људи су они који се баве занимањем које воле. То је и мој циљ, трудићу се да учим и да постижем добре резултате на факултету“, закључује најбоља ученица Средњошколског центра.

За ученика генерације у ОШ „Петар II Петровић Његош“ изабрана је Ивана Томановић, а у школи „Свети Сава“ Касја Зуровац.

Извор: Радио Билећа

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*