Трг Новака Ђоковића у Билећи

Билећанин Боро Роган није чекао да надлежни у његовој општини покрену иницијативу да једна улица добије име по најбољем тенисеру на планети, него је сам испред куће  окачио таблу са називом – „Улица Новака Ђоковића, Билећа, Република Српска“

Боро је изјавио да су он и његове комшије велики навијачи Ђоковића и да је због тога у дворишту поставио ову таблу.

„Најпре сам у дворишту куће ставио натпис на коме је стајало – Улица Новака Ђоковића, а након освајања 21. гренд слем титуле одлучио сам да то преименујем у Трг Новака Ђоковића.

Роган каже да Ђоковића воли зато што је велики спортиста, који је учинио много доброчинстава и свуда је вољен и прихваћен.

Новак је заслужио да његово име краси неку већу улицу или Трг, али то је моја скромна захвалност њему – рекао је Роган за Срну

И док неки у својим градовима љубав и поштовање према спортским звездама исказују, углавном, кроз цртање графита и мурала, овај Билећанин из велике љубави према Новаку Ђоковићу, поставио je таблу са његовим именом и тако на свој, оригиналан начин, исказао захвалност најбољем српском спортисти свих времена.

Билећани су познати као велики навијачи Новака Ђоковића. После велике победе и прве Новакове титуле на  Ролан Гаросу на друштвеним мрежама забележно је како младић из Билеће, славећи испаљује рафал из аутоматске пушке.

Кад Новаку није ишло, кад је губио опет су Билећани послали поруку.

На тениском терену исписали су речи охрабрења најбољем српском спортисти послије изненадног испадања са Олимпијских игара у Рију – Главу горе шампионе.

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*