Вече награђених читалаца у Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“

У просторијама Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ у Билећи вечерас је у поводу Сретења Господњег одржан књижевно-музички колажни програм под називом „Ми волимо књигу“. Овом приликом колектив Библиотеке наградио је највредније читаоце у 2017-ој години у различитим категоријама узраста (предшколски, основци, средњошколци, студенти и одрасли). Диплому симболичног наслова „Ми волимо књигу“ и пригодне награде (Монографија Билеће и књиге) добили су читаоци: Анастасија Бабић, Даница Радмиловић, Дајана Алексић, Дарко Андријашевић и Светлана Вукајловић. Награде је уручио члан Управног одбора Библиотеке Срђан Матрак.

 

Честитајући награђеним читаоцима в.д. директора Библиотеке Ирена Дунђер истакла је значај и ове акције за популаризацију књиге и укупно дјеловање ове установе, која спада у ред најстаријих институција ове врсте у региону јер је основана далеке 1933 године. Библиотека, како је рекла Дунђерова, располаже са око 25. 000 књига и има око 1.100 читалаца, међу којима је највише основаца. Она се заложила за стварање повољнијих услова за рад Библиотеке који су већ годинама на ниском нивоу па се на том плану очекује помоћ не само локалне заједнице већ и донатора на нивоу Републике Српске и шире.

На почетку вечерашњег програма поздравно слово о празнику Сретења Господњег упутио је јереј Данило Боро, наглашавајући, поред осталог, да је лијепо што се баш на данашњи дан одржава сусрет љубитеља и поштовалаца књиге и њених највјернијих читалаца. Ученице СШЦ „Голуб Куреш“, чланице Библиотеке: Дарија Куљић, Татјана Ђорђић и Тијана Граховац казивали су стихове познатих домаћих пјесника, а љепоти вечери акордима на гитари допринио је и музичар Павле Иковић. Ирена Дунђер најавила је да ће овај догађај даривања највреднијих читалаца постати традиционалан и да ће то још више допринијети популаризацији књиге, нарочито код младих, што је и један од основних циљева ове Библиотеке.

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*