„Видовданска повеља“ Богдану Томановићу

„Видовданске повеља“ коју додјељује СПКД „Просвјета“ из Билеће за допринос на пољу образовања, васпитања, културе или спорта ове године припала је професору  Богдану Томановићу.

„Чланови одбора једногласно су одлучили да Видовданску повељу додијелимо професору Богдану Томановићу за одличне резултате у образовању и васпитању младих генерација, као и за чување и напредак културе у нашем граду.

Професор Томановић читав свој радни вијек провео је у билећкој гимназији као један од најистакнутијих професора. Поред педагошког рада активан је био и у друштвеном и политичком животу. Аутор је драгоцјених радова који ће оставити дубок печат у историји нашег народа“, навео је у образложењу Лазар Гњато члан одбора СПКД-а Просвјета Билећа.

Видовдан је прослављен у касарни „Билећки борци“ светом литургијом у храму Светог Василија Острошког који се налази у склопу касарне „Билећки борци“.

Обележавању Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, присуствовали су бројни званичници, породице погинулих бораца и представници борачких организација из Источне Херцеговине.

Као и сваке године додијељене су Просвјетине дипломе ученицима генерације , а ове године то су: Ивана Томановић из Основне школе „Петар II Петровић Његош“, Касја Зоривац из Основне школе „Свети Сава“ и Душанка Бјелетић из Средњошколског центра „Голуб Куреш“.

Одржан је и двадесети по реду традиционални турнир у фудбалу „Видовдан 2019“ на коме су прво мјесто освојили фудбалери Херцеговца.

Турнир који је окупио 13 екипа заслужено су освојили млади фудбалери Херцеговца рођени 2008. године.

Традиционалне уличне трке ове године нису одржане због радова на реконструкцији канализационе и водоводне мреже.

Извор: Радио Билећа

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*