Завичајни клуб Билећана наградио најбоље ученике

Завичајни клуб Билећана у Србији и ове године наградио је најбоље билећке ученике.

Најбољим ђацима Средњошколског центра „Голуб Куреш“, Марији Лозо, Жељки Кокотовић и Андреи Бјелици уручена су три лаптоп рачунара на свечаности у оквиру „Дана билећких производа и стваралаштва“. 

Награде најбољима предао је Миодраг Дунђеровић, председник Завичајног клуба Билећана из Србије.

„За седам година додјелили смо око 30 рачунара најбољим ученицима, што је скроман допринос развоју образовања. Прошле године наградили смо и шест најбољих студената Београдског универзитета, а штампамо и часопис школе Свети Сава“, подсетио је Дунђеровић на само неке од хуманитарне акције које проводи ово удружење Билећана који живе у Србији и који нису заборавили свој завичај.

Милорад Бато Самарџић додјелио је лаптоп рачунар Душанки Бјелетић, најбољем ђаку Средњошколског центра. Самарџићу је ово петнаеста година како награђује најбоље ученике. 
И ове године у оквиру манифестације „Дана билећких проивода и стваралаштва“, око 550 „Билећанаца“, бивших питомаца Школе резервних официра и подофиција из Билеће, уз звуке  „Билећанке“, продефиловало је билећком улицама.

Пре тога су се окупили у кругу касарне где су провели, како кажу, најљепше дане, обишли своје некадашње спаваоне, постројили се на писти и кренули ка спортској дворани „Тијана Бошковић“.
Њиховим доласком  почела је и манифестација „Дани билећких производа и стваралаштва“. 
У име питомаца на добродошлици се захвалио предсједник Организационог одбора припадника некадашње Школе резервних официра Златко Филе. 
„Ми смо највећи промотери ваше општине, радујемо се када дођемо у Билећу, а вама желим да Билећа крене путем напретка“, рекао је Филе. 
Дане билећких производа и стваралаштва отворио је Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва РС.
 

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*