Билећанка Милица Ивковић најбоља одбојкашица Републике Српске

Од свих признања и награда које сам до сада освојила ову бих издвојила као најдражу, каже Милица

 

Билећанка Милица Ивковић проглашена је за најбољу одбојкашицу Републике Српске у 2018. години, у избору Одбојкашког савеза РС. Овај савез још од 1997. године бира најбоље одбојкашице и одбојкаша за протеклу годину.

Право учешћа у гласању имају сви клубови који писаним путем достављају своје приједлоге за најбољег одбојкаша и одбојкашицу и Удружење тренера ОС РС.

Милица Ивковић најбоља одбојкашица РС

На основу постигнутих резултата, добијених гласова клубова и Удружења тренера, те утврђених критерија за бодовање постигнутих резултата и гласова за избор најбољих, највише бодова у 2018. години, освојили су Милица Ивковић одбојкашица ЖОК „Бимал Јединство“ и Радослав Јањић одбојкаш ОК „Младост“ из Брчког.

„Од свих признања и награда које сам до сада освојила ову бих издвојила као најдражу. Срећна сам и сматрам да се сваки труд, рад и упорност на крају исплате“, каже Милица .

Милица, која игра на позицији либера прве одбојкашке кораке направила је у билећком „Херцеговцу“.

„Све је почело 2003. године када сам се уписала у школу одбојке у Билећи. Велика љубав према одбојци и упорност учинили су да већ следеће године, са мојих 11 година заиграм у првом тиму „Херцеговца“, у изјави за Радио Билећу, својих почетака присјетила се најбоља одбојкашица Српске.

Одбојкашки стручњак Зоран Видаковић имао је велики утицај на развој и њене каријере.

„Мој први тренер био је велики Зоран Видаковић. Под његовим тренерским водством прошла сам све млађе селекције, а уз то била и стандардни либеро у екипи сениорки.“, каже Милица.

Милица већ 2008. године добија позив од кадетске репрезентације БиХ што је, како каже, подстакло да тренира још више и упорније.

По завршетку средње школе Милица одлази у Гацко гђе једну сезону наступа за ЖОК „Гацко“.

„Послије сезоне у Гацку уписала сам факултет у Бањој Луци. Нисам запоставила одбојку и наставила сам да тренирам у универзитетском клубу „Бања Лука Волеј“. У том периоду добила сам позив и од сениорске репрезентације БиХ, и од тада сам стандардни либеро, истиче Милица говорећи у путањама њене каријере.

Милица је поникла у билећком Херцеговцу, а тренутно наступа за брчанско „Јединство“. у чијем је дресу недавно освојила Куп Републике Српске. Прије тога, прошле сезоне Милица је са екипом из Брчког дошла до титуле првака БиХ, те освојила куп Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Овог љета истакла се одличим играма у дресу репрезентације Босне и Херцеговине.

 

Извор: Радио Билећа

It's only fair to share...Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*